בית חולים לניאדו נוסד בשנת 1976 על ידי האדמו"ר מקלויזנבורג - הרב יקותיאל יהודה הלברשטם ז"ל, אשר איבד אישה, 11 ילדים ובני משפחה רבים בשואה.
בדבריו מספר האדמו"ר על פציעתו בימי המלחמה וההחלטה שקיבל" .......אז קיבלתי על עצמי שאם ה' ייתן לי חיים ואבריא, שהרי נראיתי אז כמו מוזלמן, ואצא מכאן מהרשעים הללו, אבנה בית חולים שיהיה מיוסד על כך שהרופאים והאחיות יאמינו שיש אלוקים בעולם, וידעו שכשניגשים לרפא חולה, עושים את המצווה הגדולה ביותר בתורה."
ב-1976 פתח המרכז הרפואי את שעריו ובתחילת דרכו שימש בית יולדות. בזו אחר זו נפתחו עוד ועוד מחלקות: פנימית, עיניים, ילדים, כירורגית, אף אוזן גרון, טיפול נמרץ, גניקולוגיה, דיאליזה, המטולוגיה, גסטרו, אונקולוגיה, יחידת צנתור, אורטופדיה ועוד.
בית החולים הינו תאגיד ציבורי ללא כוונות רווח אשר בראשו עומד וועד הנאמנים העולמי.
בית חולים לניאדו אינו שובת לעולם ומטפל בכל אדם באשר הוא, ללא הבדל דת גזע ולאום.
בבית חולים לניאדו כ-33 מחלקות אשפוז ובהן כ- 400 מיטות, 4 יחידות רפואיות, מכונים, מעבדות,מרכז גריאטרי,בית ספר לסיעוד ומחלקות מנהליות ומשקיות. ליד המרכז הרפואי פועלות מרפאות חוץ המשרתות את תושבי הסביבה. ביניהן מרפאות לגניקולוגיה, ילדים, אורטופדיה, כירורגיה, נוירולוגיה, עיניים, אף אוזן גרון, קרדיולוגיה ,נפרולוגיה,סוכרת ועוד.
מעל 100,000 איש מטופלים בלניאדו מידי שנה. בית חולים לניאדו הוא בית החולים היחיד המצוי בנתניה רבתי והוא מעניק את שירותיו לכ-250,000 איש.
המרכז הרפואי נבנה בעיקר מתרומות של נדבנים שתרמו ביד רחבה לבניין, לציוד, למכשירים ולתקציבים המרובים להם נזקקים מפעיליו לאחזקתו היומיומית. כדי להבטיח את הזרמת הכספים הקבועה, הוקמו אגודות ידידים ברחבי העולם ובראשן עומד "ועד הנאמנים הבינלאומי".
המרכז הרפואי מיישם שיטות חדשניות ביותר: המכשור, הכלים, מומחיותם של אנשי הסגל ומיומנותם, הוציאו את שמו של מרכז רפואי צאנז כאחד המרכזים הרפואיים המובילים בישראל.
החזון להקמת בית חולים נמצא בדברי היסוד של הרבי מצאנז זצ"ל שאמר: "לשקוד בכל האפשרות להקל כאבם וסבלם של החולים. לשפר את מצב רוחם ונפשם". בית חולים לניאדו חרט על דיגלו את השקפת האדמו"ר זצוק"ל: בית חולים יגיש עזרה לכל אדם ותהא זו עזרה שבאה מן הלב, לא עזרה טכנית גרידא. בבית החולים יעבדו במקצועיות מירבית בלי לשכוח את הפן החשוב ביותר של: החסד, היחס החם, האכפתיות והאמפתיה לחולה.